Malin Kollberg

Kontakta Malin:

Tel: 073-673 88 72

Mail: malin@kollberggarden.se

Instagram: @kollberggarden

På gården lever jag min dröm tillsammans med min man och fyra barn. Här förenas min bakgrund som yogalärare, mindfullnessinstruktör, ridlärare och civilingenjör inom miljöskydd, ekonomi och organisation.


Vi leds av ett arbete mot Hållbarhet för kropp, själ och miljö. En drivkraft är att förvalta, utveckla och dela vår vackra gamla gård. En annan drivkraft är att bygga upp detta tillsammans med barnen. De är (2020) mellan 7-16 år, och de två äldsta delar min passion för islandshästar.


Yoga är jätteviktigt för mig, något jag behöver nästan lika mycket som luft och vatten. Att praktisera yoga gör mig till en bättre människa.
Yoga har visat mig vägen till närvaro i nuet, vägen till att hitta ett inre lugn, större fokus och stärkt självkänsla. Yoga har lärt mig njuta av livet mer.

Sedan jag var liten har jag dansat eller tränat gruppträning, som ett komplement till ridningen, som alltid varit en stor del av mitt liv. Yoga mötte jag tidigt, men första mötet var obekvämt; och jag var så hemsk att jag smög i väg innan vilan. Det som jag nu älskar allra mest. Jag var för rastlös, och förstod inte hur mycket jag behövde just detta. Jag kunde inte slappna av i att vara stilla. Men jag upptäckte snart ”poweryogan” – som blev min ingång till yogans värld.
Men först efter att helt ha kört helt slut på mig, efter att i många år ignorerat kroppens rop efter vila, fann jag ett helt annat djup i min yogapraktik. Jag som trott att jag absolut aldrig, någonsin kunde lära mig meditera; jag lärde mig så småningom det också.


Jag har jobbat professionellt med utbildning av hästar och ryttare i många år. Började undervisa och träna hästar redan i tonåren.  Och jag som älskar att lära mera, utvecklas och att dela vidare fick även en längtan att dela denna underbara yoga vidare.


Jag är i grunden Viryayogalärare (Liknar "Dymanimsk Hathayoga") och undervisar i detta samt i min egen ”Yoga för ryttare”.


Den finaste, mjukaste ridningen - när ryttare och häst blir ett - förutsätter en ryttare som har full närvaro, fullt fokus och är stabil, smidig, avslappnad, balanserad, med god kroppskontroll. Allt detta som vi ju tränar på när vi yogar!


Det roligaste med mitt jobb är att det är oerhört varierat!
Den största utmaningen med mitt jobb är också att det är så varierat…