RIDSKOLA VUXENGRUPP


Ridskola ett samarbete mellan Hipp Islandshästutbildning och Kollberggården Kursgård

Har du ridit mycket i dina dagar men varit tvungen att prioritera bort hästarna ur ditt liv under en period? Kanske är du ”storhästryttare” som nu vill utvecklas som hästmänniska och testa på den kraftfulla islandshästen och dess extra gångarter? Eller har själv islandshäst men önskar kontinuitet och nytänk i din ridutveckling? Vi har ridgruppen för just dig!

Vi vill ge dig mer än bara ridtimmar i kroppen. Vi vill att du ska utvecklas som hästmänniska därför förankrar vi teoretisk kunskap i praktiken. Vi vill att du ska få uppleva den glädje och kärlek som islandshästarna ger oss. Vi kan aldrig bli fullärda men vi kan alltid lära oss mer. Var med på kunskapsresan du också!

Var? Kollberggården
När? Måndagar mellan kl. 19:00-20:00 inklusive teori.
Period: Vecka 35 – 50 (höstlovsuppehåll vecka 44)
Totalt 15 ridlektioner.
Pris: 300 kr / lektion
Pris för dig med egen häst: 240 kr / lektion
Betalningen sker terminsvis.

Jag som driver Hipp Islandshästutbildning heter Gabriella Snöberg. Sedan barnsben har jag fascinerats av hästar och under flera år red jag ponny och därefter halvblod. Av en slump kom jag i kontakt med islandshästen som ras och jag föll pladask. De tog mig till Island och kärleken till rasen fick mig att studera vidare på den enda universitetsutbildningen som finns i Sverige med hästinriktning, hippologutbildningen.

Meriter:
 -Hippolog med islandshästinriktning (samt kandidatexamen inom hippologi)
 -Ridlärare 1 (Svenska Islandshästförbundet)
 -Ridlärare 2 (Svenska Islandshästförbundet)
 -Domarsekreterarutbildning steg 1 (Svenska Islandshästförbundet)
 -Ridlärare hos G. Einarsson Islandshästutbildning
 -Verksamhetsförlagd utbildning hos G. Einarsson Islandshästutbildning
 -Turridningsguide hos Eldhestar på Island, en plats dit jag återvänder årligen för att assistera vid långturer i den isländska vildmarken.
 -Extraarbete hos Vallerödsgårds islandshästar som guide och med hästträning

Efter hippologexamen arbetade jag för NetOnNet som coach. I min roll utbildade jag personal samt coachade driftsansvariga i Sveriges alla NetOnNet- butiker. En erfarenhet som också utvecklade mig som ridlärare. Just nu vidareutbildar jag mig hos Equestrianfysio där jag läser kursen ”Rakriktning börjar med ryttaren”.

Kollberggården Kursgård erbjuder högkvalitativa ridfaciliteter så som ridbana, ovalbana och undervisningssalar. Hästarna, de bästa läromästarna, är välutbildade och vissa med fina tävlingsresultat på tävlingsbanorna. På Kollberggården finns också yogastudio, boende och ett varierat utbud av retreater, kurser och läger.

Antalet platser är begränsat så tveka inte att skicka in din anmälan till hipp_islandshastutbildning@outlook.com

Välkommen med din bokning!