RIDSKOLA BARN- OCH

UNGDOMS GRUPP


Ridskola ett samarbete mellan Hipp Islandshästutbildning och Kollberggården Kursgård

På ett lekfullt sätt lär vi ditt barn mer om samspelet mellan häst och ryttare. Är du som förälder kanske ovan vid hästar eller kanske till och med rädd? Vi kan lugna dig med att faller ditt barn för islandshästen som ras så behöver de inte byta upp sig till storhäst i tid med att de växer på höjden. Islandshästar är kraftfulla och viktbärande hästar, men en ryttare i balans och jämnvikt är som mest skonsam för hästen. Vi kommer att utveckla ditt barn på ett lekfullt och pedagogiskt sätt till att bli hästens bästa vän. Självklart hoppas vi på att ditt barn kommer att finna glädjen och tryggheten i dessa fantastiska djur precis som vi har gjort! Vi har hästar för både mycket erfarna barn men även för dem som aldrig har ridit förr.

Var? Kollberggården Kursgård
När? Måndagar mellan kl. 18:00-19:00 inklusive teori och förberedelse av häst.
Period: Vecka 35 – 50 (höstlovsuppehåll vecka 44)
Totalt 15 ridlektioner.
Pris: 260 kr / lektion
Pris för dig med egen häst: 200 kr / lektion
Betalningen sker terminsvis.

Jag som driver Hipp Islandshästutbildning heter Gabriella Snöberg. Sedan barnsben har jag fascinerats av hästar och under flera år red jag ponny och därefter halvblod. Av en slump kom jag i kontakt med islandshästen som ras och jag föll pladask. De tog mig till Island och kärleken till rasen fick mig att studera vidare på den enda universitetsutbildningen som finns i Sverige med hästinriktning, hippologutbildningen.

Meriter:
 - Hippolog med islandshästinriktning (samt kandidatexamen inom hippologi)
 - Ridlärare 1 (Svenska Islandshästförbundet)
 - Ridlärare 2 (Svenska Islandshästförbundet)
 - Domarsekreterarutbildning steg 1 (Svenska Islandshästförbundet)
 - Ridlärare hos G. Einarsson Islandshästutbildning
 - Verksamhetsförlagd utbildning hos G. Einarsson Islandshästutbildning
 - Turridningsguide hos Eldhestar på Island, en plats dit jag återvänder årligen för att assistera vid långturer i den isländska vildmarken.
 - Extraarbete hos Vallerödsgårds islandshästar som guide och med hästträning

Efter hippologexamen arbetade jag för NetOnNet som coach. I min roll utbildade jag personal samt coachade driftsansvariga i Sveriges alla NetOnNet- butiker. En erfarenhet som också utvecklade mig som ridlärare. Just nu vidareutbildar jag mig hos Equestrianfysio där jag läser kursen ”Rakriktning börjar med ryttaren”.

Kollberggården Kursgård erbjuder högkvalitativa ridfaciliteter så som ridbana, ovalbana och undervisningssalar. Hästarna, de bästa läromästarna, är välutbildade och vissa med fina tävlingsresultat på tävlingsbanorna. På Kollberggården finns också yogastudio, boende och ett varierat utbud av retreater, kurser och läger.

Antalet platser är begränsat så tveka inte att skicka in din anmälan till hipp_islandshastutbildning@outlook.com

Välkommen med din anmälan!